Boligrenterne dykker igen. Fra 6 til 4 pct. på kun en uge!

Hvis man skal optage et boliglån i den kommende tid, skal man have is i maven.

Kilde: Lars Nielsen, Finans, den 17. marts 2023.

For en uge siden måtte realkreditinstitutterne forberede kunderne på, at 6 pct.-lånet var tæt på at blive toneangivende. Mandag handler det om 4 pct.-lånet.

»Bevægelserne på rentemarkederne er vilde i de her dage,« konstaterer Brian Friis Helmer, der er privatøkonom i Arbejdernes Landsbank.

Mandag formiddag »brager renterne ned,« som privatøkonomen udtrykker det.

Det smitter af på de danske realkreditrenter, hvor 5 pct.-lånet med afdrag hastigt nærmer sig kurs 100.

Gennemsnitskursen er 99,8, og det er blot to dage siden, at kursen var nede i 98. Også 5 pct.-lånet med afdragsfrihed rører på sig, og kursen på det ligger omkring 99.

Det betyder, at 4 pct.-lånet med en kurs omkring 94 står på tærsklen til at kunne blive det toneangivende igen.

Det er på ingen måde usandsynligt, at boligejerne skal forholde sig til yderligere kraftige udsving i renterne i den allernærmeste tid.

»Der er nogle heftige kræfter i gang, og store centralbanker har rentemøder på menuen i de kommende uger,« konstaterer Brian Friis Helmer

Senest 5 pct.-lånet med afdrag var lukket for tilbud, var i midten af februar, men har siden da ligget til en kurs under 100.

De seneste to år har boligmarkedet oplevet alt lige fra et 0,5 pct.- til et 6,0 pct.-lån i spil. Begyndelsen på 2021 bød på en rente på 0,5 pct. på et 30-årigt fastforrentet lån.

Jeanette kan udfordre din nuværende investeringsstrategi.

+45 2826 3260

jebak@otiumplan.dk