Visualisering: Hvor lang tid tager det at fordoble din formue?

Når det kommer til at investere og se sine penge vokse, er der en enkel regel, der kan hjælpe dig med at estimere, hvor lang tid det tager at fordoble dine investeringer. Denne regel kaldes “The Rule of 72”, og den er et simpelt, men alligevel kraftfuldt værktøj for enhver investor.

Hvad er The Rule of 72?

The Rule of 72 er en enkel matematisk formel, der giver dig et groft estimat på, hvor lang tid det tager at fordoble din investering ved en given årlig rentesats. Alt, hvad du skal gøre, er at dividere 72 med det forventede årlige afkast på din investering. Lad os sige, at du investerer penge til et årligt afkast på 6%. Ifølge The Rule of 72 vil det tage cirka 12 år for din investering at fordoble sig (72 / 6 = 12).

 

Hvorfor er The Rule of 72 nyttig?

The Rule of 72 er nyttig, fordi den giver dig en hurtig måde at estimere, hvor lang tid det tager for dine penge at vokse uden at skulle udføre komplekse beregninger. Dette kan hjælpe dig med at træffe bedre investeringsbeslutninger og sætte realistiske forventninger til din økonomiske fremtid.

 

Husk: The Rule of 72 er en tilnærmelse

Det er vigtigt at bemærke, at The Rule of 72 er en tilnærmelse, og den er mest nøjagtig for årlige afkastrater mellem 6% og 10%. For ekstreme afkast eller længere investeringshorisonter kan nøjagtigheden falde. Brug derfor The Rule of 72 som en grov retningslinje, men vær opmærksom på, at virkelige investeringer kan variere.

 

Konklusion: Lad tiden arbejde for dig

The Rule of 72 er en enkel, men kraftfuld måde at forstå, hvordan tiden kan påvirke dine investeringer. Jo længere tid du lader dine penge arbejde for dig, desto større potentiale har du for at opnå betydelige gevinster. Så kom i gang med at investere, og lad The Rule of 72 hjælpe dig med at se, hvordan dine penge kan vokse over tid.

Nedenstående figur er en visualisering af, hvor lang tid det tager at fordoble formuen, og hvad de nuværende afkastforventninger er for de forskellige aktivklasser:


Kilde: TimeInvest Fondsmæglerselskab A/S og Rådet for Afkastforventninger

 

Markedet falder – hvad nu?

Når investeringer fra tid til anden falder i værdi, så kræver det faktisk endnu mere for at genvinde et tab. Derfor er det sund fornuft at sikre, at man har dele af sin portefølje, som er mere beskyttende i negative perioder har bedre tabsegenskaber og dermed mere kapitalbevarende. Hvis en investering falder med 50% i værdi, så skal den faktisk stige med 100% for at have genvundet det tabte.

Kilde: TimeInvest Fondsmæglerselskab A/S

Hvis du gerne vil  sammensætte en portefølje, der har gode afkast- og tabsegenskaber, så anbefaler vi altid, at følge gode investeringsprincipper med et konstant fokus på risikostyring.

Har du brug for hjælp til dine investeringer, så kan vi hos TimeInvest, som uvildig rådgiver, hjælpe med at sammensætte din portefølje.

Indholdet i ovenstående indlæg udgør ikke investeringsrådgivning og er alene udarbejdet til orientering. Kontakt altid en investeringsrådgiver, hvis du overvejer at foretage en investering, og få afdækket om en given investering passer til din investeringsprofil. Bemærk at historiske afkast er ingen garanti for fremtidige afkast.

Se nærmere her hvor du også kan kontakte os og tilmelde dig for løbende at blive opdateret med nyeste indlæg.

Indlægget er skrevet af Investeringsdirektør, Philip Kehlet // Timeinvest A/S

Jeanette kan udfordre din nuværende investeringsstrategi.

+45 2826 3260

jebak@otiumplan.dk